eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Péntektől ismét be lehet hajtani a Margitszigetre az Árpád hídról!

Péntektől ismét be lehet hajtani a Margitszigetre az Árpád hídról!

A tervezettnél pár nappal korábban átadja a Budapesti Közlekedési Központ az Árpád-híd margitszigeti lehajtóját, így visszaáll a korábban megszokott forgalmi rend.

Az Árpád híd margitszigeti egyenes lehajtó hídjának felújítását tavaly szeptember végén kezdték meg. A hídon Buda irányából haladva azóta nem lehet lehajtani a Margitszigetre, így a területet csak Pest felől, a Népfürdő utcai lehajtónál visszafordulva, az északi lehajtón tudják megközelíteni.

A rekonstrukciót a Budapesti Közlekedési Központ a 2015. évi híd műtárgyi felújítási program keretében végzi. A BKK korábban azt írta, a felújítás befejező dátuma május 31-e. A közlekedésszervező cég most az InfoRádió megkeresésére, azt közölte, hogy a lehajtót a tervezettnél korábban, várhatóan már május 27-én átadják a közúti és gyalogosforgalomnak. Azt is írják, hogy a munkálatok augusztus második feléig tovább folytatódnak, kérdésre válaszolva közölték, ez már nem zavarja az autósokat, vagyis visszaáll a korábbi, a felújítás megkezdése előtti forgalmi rend az Árpád hídon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×