eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Megújult az Újhegyi sétány

Megújult a 10. kerületi újhegyi sétány és a helyi közösségi ház, amelyeket pénteken adnak át. A munkálatokról és a hétvégi Újhegyi Tavaszi Piknikről Kovács Róbert polgármester beszélt az InfoRádiónak.

„Budapest egyik legnagyobb lakótelepe a kőbányai Újhegyi lakótelep, a lakótelep főutcája pedig az Újhegyi sétány. Ez a sétány egy elöregedett burkolatú és növényzetű sétány volt még pár hónappal ezelőtt, de mára teljesen megújult” - mondta Kovács Róbert 10. kerületi polgármester.

Hozzátette: akadálymentesítetté tették a teljes területet, ami azért volt fontos, mert a sétányon található az Újhegyi lakótelep postája és gyógyszertára, amelyeket nehezen tudtak megközelíteni az idős emberek és a babakocsival közlekedők.

„Most egy megújult, szökőkúttal és nagyon modern építészeti megoldásokkal teli sétány épült, egy közösségi házzal. Korábban közösségi ház sem volt a területen. A Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtárát is kibővítettük: a gyermekkönyvtár vált sokkal nagyobbá” - fogalmazott a polgármester.

Kovács Róbert elmondta, hogy három napos rendezvényt szerveznek az Újhegyre, Újhegyi Tavaszi Piknik címmel.

„Az első nap, péntek délután kerül sor a sétány átadására. A hagyományos, gyermekeknek szóló programok és koncertek mellett megjelennek olyan programok is, amelyek épp a sétány egyik lényegét, az akadálymentesítést mutatják be” - részletezte a 10. kerület polgármestere.

Kovács Róbert elmondta, hogy a következő nap is színes érdekességekkel várják a látogatókat.

„A görög, bolgár és szerb nemzetiséggel szervezünk első alkalommal Kőbányán egy balkáni estet, a lakótelep egyik ékkövénél, a Mély-tó színpadán. A folklórműsorok mellett megjelenik a három nemzetiség gasztronómiája és egy nagyon hangulatos utcabál fog kialakulni. Vasárnap pedig gyermeknap – a Mély-tó környékét gyerekek veszik birtokba, nekik készülünk különféle műsorokkal” - mondta Kovács Róbert 10. kerületi polgármester az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×