eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ma felmérik: hogyan olvasnak és számolnak a diákok

Ma felmérik: hogyan olvasnak és számolnak a diákok

Országos kompetenciamérést tartanak szerdán az ország szinte összes iskolájában - tájékoztatta az InfoRádiót az Oktatási Hivatal főosztályvezetője, Pongrácz László.

A 6., a 8., és a 10. évfolyam diákjai - a szokásos tanítás helyett - az országos mérés feladatlapjait írják meg. A mérés az adott évfolyamokon minden tanuló számára kötelező. A kompetenciamérések célja a tanulók képességeinek, készségeinek minél pontosabb feltérképezése – mondta az Oktatási Hivatal főosztályvezetője. Pongrácz László hozzátette: az első mérés 2001-ben volt.

„Az országos kompetenciamérés a magyar köznevelési rendszer egyik rendkívül fontos alkotóeleme.”

Pongrácz László elmondta: olvasásból és szövegértésből, valamint matematikából, mérik a diákokat.

Az Oktatási Hivatal főosztályvezetője elmondta: a mérésen elért eredményeket a szülők is megismerhetik. Pongrácz László kiemelte, a kompetenciamérés során az iskola is képet kap saját eredményeiről.

„Idén ez a három évfolyam összesen 266,5 ezer diákot jelent. A mérésen elért eredményeket az iskola, a szülő és akár a középiskola is megismerheti.”

A feladatlapok megírása után a diákok kézhez kapnak egy tanulói kérdőívet, amelyben a szociokulturális hátterükről szerepelnek kérdések. Ennek kitöltése önkéntes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×