eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Indul a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtő kampány

Felhőtlen gyermekkor elnevezéssel indítja szokásos adománygyűjtő kampányát az Ökumenikus Segélyszervezet. Gáncs Kristóf, a szervezet szóvivője az InfoRádióban elmondta, a 1353-as adományvonalon 250 forinttal lehet támogatni a folyamatos, gyermekekért végzett munkát.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet egyik, évről évre ismétlődő adománygyűjtő kampánya a Felhőtlen gyermekkor elnevezésű összefogás. Az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szervezetünk gyermekekért végzett folyamatos, egész éves tevékenységére és forrásokat gyűjtsünk a folytatásához” - hangsúlyozta az Ökumenikus Segélyszervezet szóvivője.

Gáncs Kristóf elmondta, az Ökumenikus Segélyszervezet körülbelül 1500 bántalmazott, illetve nélkülöző gyermekkel foglalkozik rendszeresen, éves szinten.

Hozzátette: „tehát nem csak ilyenkor a gyermeknap környékén, de igyekszünk kihasználni a nagyobb figyelmet, ami ilyenkor a gyerekre irányul.”

Az Ökumenikus Segélyszervezet egyrészt adománygyűjtést hirdet a 1353-as adományvonalon, mint Gáncs Kristóf elmondta, a sok kicsi sokra megy elve alapján 250 forinttal lehet támogatni a folyamatos, éves munkát.

„Emellett vannak konkrét célkitűzéseink is, ilyenek például a nyári táborok megrendezése, és szeretnénk Miskolcon, a családok átmeneti otthona mellett egy olyan közösségi teret is létrehozni az Avas lakótelepen, ahol a hátrányos helyzetű gyerekeknek tudunk közösségi és fejlesztő foglalkozásokat szervezni” - mondta az Ökumenikus Segélyszervezet szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×