eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyáron már elkerüli Székesfehérvárt a 8-as út

A nyár közepére elkészülhet a 8-as főút új, Székesfehérvárt elkerülő szakasza - mondta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. Loppert Dániel kiemelte, hogy 2018-ban érhet véget a Várpalotát elkerülő főútvonal építése.

„Hét kilométeres útszakaszról van szó. Ez Székesfehérvár nyugati elkerülőjének harmadik üteme, ez az utolsó rész, aminek meg kell épülnie, hogy a 8-as út elkerülje Székesfehérvárt. A feketehegyi városrész kénytelen elviselni az átmenő forgalommal járó nehézségeket” - mondta Loppert Dániel.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette: „a kétszer kétsávos, 110 kilométer/órás tervezési sebességű, gyorsforgalmi útszakasz külön szintű csomópontokkal rendelkezik, csatlakozik abba a 8-as úthoz tartozó fejlesztési tervbe, amelynek az a célja, hogy az M7-es autópályát és Veszprémet egy kétszer kétsávos, gyorsforgalmi úttal lehessen összekötni. Ennek még két nagyobb fázisa van, ez a Székesfehérvárt elkerülő, amelyet most nyáron, július végén, augusztus elején helyezünk forgalomba, és a Várpalotát elkerülő, amelyet 2018 elejére tervezünk megépíteni.”

A várhatóan július végén, augusztus elején forgalomba helyezett székesfehérvári hét kilométeres szakasz 14,5 milliárd forintba került, amelyet 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrásból finanszíroztunk – jegyezte meg Loppert Dániel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×