eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szerdáig ülésezik a héten az Országgyűlés

E héten szavazhatja meg az Ház a párizsi klímakonferencián elfogadott megállapodás magyarországi kihirdetéséről szóló előterjesztést.

Egy órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az Országgyűlés hétfői ülése, majd az interpellációkkal, valamint az azonnali kérdésekkel folytatja munkáját a Ház. Több tárgysorozatba-vételi kérelem megtárgyalása után a képviselők a holnapi szavazásokat készítik elő.

Kedden az Országgyűlés rábólinthat a párizsi klímakonferencián elfogadott megállapodás magyarországi kihirdetéséről szóló előterjesztésre, valamint az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének végrehajtásáról szóló jogszabály módosítására, továbbá a pénzügyi közvetítőrendszert érintő módosító csomagra, amely egyebek mellett lehetőséget ad a tőzsde által végezhető tevékenységek bővítésére.

A Ház megszavazhatja azt a belügyminisztériumi javaslatot, amelynek nyomán egyetlen, a kormányzat által üzemeltetett informatikai rendszeren kezelhetnék az összes helyi önkormányzat gazdálkodási adatait, valamint elfogadhatja a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára az állami tisztviselői kar létrehozását és az érintettek illetményemelését. Emellett megszavazhatják a külképviseletekre és a külügyi szolgálatra vonatkozó speciális szabályokat egységesítő külügyminisztériumi előterjesztést.

A szavazásokat követően a képviselők egyebek mellett az Egészségügyi Világszervezet budapesti központjának létrehozásáról szóló megállapodásról, a közbeszerzési törvény módosításáról, illetve a '90-es években kezdett kárpótlás nyomán hátramaradt termőföldek tulajdonjogi helyzetét rendező kormányzati javaslatáról kezdenek vitát.

Szerdán kezdi meg a Ház a 2024-es nyári olimpiai és a paralimpiai játékok rendezését, szervezését és lebonyolítását segítő fideszes törvényjavaslat, a Nemzetközi Büntetőbíróság Statútumát átíró módosítás kihirdetésének, illetve a településkép védelméről benyújtott előterjesztés és a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtokról szóló külön törvény általános vitáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×