eur:
393.26
usd:
368.03
bux:
66083.45
2024. április 24. szerda György

Megújult Érd és térsége vízellátása

A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében lezárult érdi fejlesztésnek köszönhetően 1,83 milliárd forintból javították mintegy 115 ezer ember ivóvízellátásának minőségét, Érd mellett további hat település vízellátása is biztonságossá vált - tájékoztatta az Érd és Térsége Vízmű Kft. (ÉTV) pénteken az MTI-t.

Az összköltségből 1,55 milliárd forint volt a svájciak által biztosított vissza nem térítendő támogatás, a 275 millió forintos önrészt pedig Érd városa biztosította.

Az ÉTV szakmai irányításával megvalósuló modernizálással új, korszerű rendszer működteti Érd alsó nyomászónáját. Kicseréltek mintegy 15 kilométernyi nagy átmérőjű főnyomócsövet is. A felújított szakaszokon megszűnnek a csőtörések, átlagosan 25-30 ezer köbméterrel csökken a vízveszteség, és tovább javul a társaság tevékenységének színvonala - közölték.

A közleményben T. Mészáros András, Érd polgármestere hangsúlyozta, Érd sokat megtakaríthat a működési, üzemeltetési költségekből. Az érdi vízmű nemcsak a város, hanem hat környező település, Diósd, Tárnok, Sóskút, Törökbálint, Pusztazámor és Biatorbágy vízellátását is biztosítja, így a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósuló rekonstrukció az egész kistérség életére pozitív hatást gyakorol - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×