INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Mégis épülhet hipermarket a Széll Kálmán térnél - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A következő hetekben dönt a kormány a Magyar Honvédség önkéntestartalékos-rendszerének fejlesztéséről – értesült a Magyar Nemzet minisztériumi forrásból. Tömeges halpusztulást okozó szennyező anyag került tegnap a fóti Shell benzinkútról a Mogyoródi-patakba, ezen keresztül pedig bejutott a Károlyi István Gyermekközpontban található tóba is – írja a Magyar Idők.

A következő hetekben dönt a kormány a Magyar Honvédség önkéntestartalékos-rendszerének fejlesztéséről – értesült a Magyar Nemzet minisztériumi forrásból. Az illetékes tárca adatai alapján egyébként jelenleg ezen állomány nagy részét az idősebb korosztályhoz tartozó tisztek alkotják, kérdés, hogy mi lesz most a szerepük a honvédelmi miniszter koncepciójában.

Tömeges halpusztulást okozó szennyező anyag került tegnap a fóti Shell benzinkútról a Mogyoródi-patakba, ezen keresztül pedig bejutott a Károlyi István Gyermekközpontban található tóba is – írja a Magyar Idők. A Pest megyei település polgármestere szerint nem ez az első eset, hogy az üzemanyagtöltő állomásról szennyeződés jutott a vízbe.

A plázastop ellenére Lidl hipermarket épülhet a Széll Kálmán tér közelében, a Csalogány utcában, noha az illetékes hatóság tavaly elutasította a tervet – olvasható a Népszabadságban. A közvélemény úgy tudja, hogy szinte lehetetlen 400 négyzetméteresnél nagyobb új kereskedelmi üzletet létesíteni, ám a lap szerint a valóságban az Orbán-kormány nem a plázaépítést tiltotta meg, hanem jelentős korrupciós kockázatú engedélyezési szisztémát alkotott.

Tíz százalékkal emelkedett a családi csődvédelem rendszerébe bekapcsolódók száma az utóbbi egy hónapban, ezzel május közepéig 385 család használta ki az adósmentő lehetőséget – közli a Magyar Idők. A családi csődvédelmet 2015-ben iktatta a jogrendbe a törvényhozás, ám a korábbi időszakban a vártnál kevesebben éltek a lehetőséggel.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy nem rendítette meg a Puskás Akadémia mögött felsorakozó cégeket, hogy a klub búcsút intett az első osztálynak. A felnőtt futballcsapat támogatói közül csak a Strabag adta jelét annak, hogy nem erre a teljesítményre számított.

Tizenegyre nőtt azoknak a fogászatoknak a száma, amelyekről a Magyar Nemzet kiderítette, hogy bár összesen több mint 300 millió forintos uniós támogatást nyertek, a valóságban nem működnek. Azon a hat dorogi fogászaton kívül, amelyekről korábban beszámolt a lap, Szolnokon kettő, Balatonalmádiban pedig három olyan rendelő van bejegyezve, ahol nincs szolgáltatás.
A címlapról ajánljuk