INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Ez tizedeli kontinensünket, de az Európai Unió tehetetlen!

InfoRádió
A Magyar Elhízástudományi Társaság drámai közleményt adott ki az Európai Elhízás Napja alkalmából.

Az Európai Elhízás Napja alkalmából az Európai Elhízástudományi Társaság és 32 nemzeti tagszervezete, így a Magyar Elhízástudományi Társaság azonnali lépéseket javasol az Európai Parlamentnek az elhízás jelentőségének felismerésére és megfelelő kezelésére, a drámaian növekvő trend megfékezésére az egészségesebb európai jövő érdekében.

Az elhízás az ötödik vezető halálok világszerte, a 21. század legnagyobb népegészségügyi kihívása. Az európai országok elhízással összefüggő direkt és indirekt egészségügyi többletkiadása mintegy 70 milliárd Euróra becsülhető. Az európai tudományos társaságok állásfoglalása szerint az elhízás multidiszciplináris eredetű krónikus recidiváló betegség, amely túlmutat az egyéni kontrollon, valamint számos további krónikus nemfertőző népbetegség, köztük a 2. típusú cukorbetegség, szívbetegség, egyes daganatos betegségek előfordulását növeli.

Kezelése komplex megközelítést igényel, amely során a társadalomnak biztosítania kell az elhízottak számára a hosszútávú és megkülönböztetés mentes egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést - olvasható Magyar Elhízástudományi Társaság közleményében.

A címlapról ajánljuk