eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk

Bakondi: a menekültek elhagyhatják a nyílt táborokat

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint a nyílt táborokban lévő menekülteknek joga van a tábort elhagyni a menekültügyi eljárás befejezése előtt is.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna esti műsorában azt mondta, a zárt táborokban erre nem volt lehetőség, a szabályokat uniós nyomás miatt módosították. Hozzátette, most is vannak zárt táborok Magyarországon, de ezekben bűncselekmények elkövetői vannak.

Emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés most tárgyalja azt a javaslatot, amely szerint a határ 8 kilométeres körzetében elfogott migránsokat a határra vihetik, és ott gyorsított eljárásban bírálják el menedékkérelmüket.

Bakondi György beszélt arról is, hogy egyes menekültek, akiket Szlovákiába, Csehországba, Romániába irányítottak, onnan elmentek. Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy a leggazdagabb európai országokba akarnak eljutni, és azt is, hogy a betelepítési kvóta nem működik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×