eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kerülje ma az Erzsébet hidat!

Ma is utcára vonultak a taxisok az Uber betiltását követelve. A résztvevők 8 órától kezdtek gyülekezni a Hősök terén, és arra készülnek, hogy majdnem teljesen lezárják az Erzsébet-hidat.

A taxisok 9 órakor rendőri felvezetéssel indultak el a Hősök teréről a Dózsa György út – Thököly út – Rákóczi út -Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd útvonalon. Átmennek a hídon, le a Gellért rakparton és a Rudas fürdőnél fordulnak vissza. Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél pedig két sorban állnak fel, a buszsávon és a középső sávon - mondta el Czifery Csaba, a taxisdemonstráció egyik szervezője az InfoRádiónak.

Hangsúlyozta: nem teljesen zárják tehát le a hidat, hanem lassítják a forgalmat. Budáról Pestre a belső sávban lehet haladni, Pestről Budára pedig szabadon lehet közlekedni.

A rendőrség korábban a közlekedésre hivatkozva szokott hasonló akciókat megtiltani. Ezzel kapcsolatosan a szervező elmondta: eleve úgy adták le engedélykérelmüket, hogy egy hónapos demonstrációra készülnek, azaz minden kedden az utcára vonulnak. Aláhúzta, hogy a rendőrséggel állandó kapcsolatban vannak, egyeztetnek velük. Mint fogalmazott: nagyon korrekt az együttműködésük a rendőrséggel.

„Amit kérnek tőlünk, betartjuk, nem okoztunk sehol olyan problémát, amely esetlegesen törvénybe ütköző lenne” – hangsúlyozta.

Az Országgyűlés egyénként éppen ma tárgyal az illegális személyszállítás betiltásáról, ami az Uber végét jelentheti. Czifery Csaba jelezte: ezt az egész taxistársadalom nagy örömmel fogadja. Tisztában vannak azzal, hogy ha ezt a szabályozást a parlament elfogadja és törvényerőre emelkedik, az egy hónap múlva életbe lép.

„Amit viszont továbbra értünk – és emiatt vannak ezek a demonstrációk is – az az ellenőrzés hiánya. Nem látjuk azt az ellenőrzést és szankcionálást, amit az illetékes államtitkár és a miniszterelnök úr még január elején-február elején célként kitűzött” - mondta.

„Továbbra is elnézést kérünk a budapestiektől, de a megélhetésünkről van szó” – tette hozzá a szervező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×