eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sikeresen zárult a Digitális Témahét

Több mint 80 ezer diák és 5 ezer pedagógus kapcsolódott be a Digitális Témahét programjaiba - mondta az InfoRádiónak a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Czunyiné Bertalan Judit a kedden zárult eseményről azt mondta: „a sikerességéről leginkább a gyerekek és a tanárok tudnak hitelesen számot adni, a várakozásainkat felülmúlta a jelentkező iskolák száma. Közel 800 intézmény vett részt a programban, egy teljes tanítási hetet úgy szerveztek meg, tantárgyfüggetlenül, hogy projektekben, témákban gondolkodva több tanár együttműködésével alakították a heti iskolai munkát. 80 ezer gyermeket érintett a program és 5300 tanár volt olyan bátor, hogy a kreativitását, fantáziáját és az innovációt segítségül hívta a katedrán. A program zárásakor azt mondhatjuk, hogy a tanárok véleménye is pozitív”

Az egyik cél az volt, hogy a különböző infokommunikációs eszközöket, digitális tartalmakat minél jobban használják az átlagos tanítási heteken is a tanárok. Ennél is fontosabb, hogy ez egy digitális pedagógiai módszerkísérlet volt ez. A digitális kompetencia fejlesztés és a digitális írástudás megerősítésére is szolgáló út bemutatása is volt ez a lehetőség, hiszen ez ma már nélkülözhetetlen az iskolában is. A digitális műveltség ugyanis több annál, hogy készségszinten tudunk használni egy számítógépet, azt is jelenti, hogy az információkat egy másik térben kell felismernünk, észrevennünk. Ezért volt siker, hogy ennyi iskola, tanár csatlakozott és ennyi diák juthatott ehhez az élményszerű pedagógiai módszerhez jutni – hangsúlyozta a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos

 Czunyiné Bertalan Juditot Sipos Ildikó kérdezte. LE: Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztost hallották.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×