eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kéményseprőket toboroz a katasztrófavédelem

Kéményseprőket toboroz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A jelentkezési határidőt meghosszabbították, így a szervezethez április végéig jelentkezhetnek a kéményseprők – mondta az InfoRádiónak Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

„A kéményseprői tevékenységről szóló törvény, valamint a kéményseprői szerv kijelöléséről szóló kormányrendelet alapján ez év második felétől, vagyis 2016. július 1-jétől a katasztrófavédelem, mint szolgáltató fog megjelenni a kéményseprői piacon. Ez azt jelenti, hogy a katasztrófavédelemnek lesz egy kéményseprői szerve, ahol kéményseprők fognak dolgozni, és ők fogják a lakossági sormunkákat végezni” - közölte Hajdu Márton.

Emlékeztetett: az önkormányzatok február végéig nyilatkozhattak arról, hogy a katasztrófavédelemtől szeretnék-e igénybe venni ezt a szolgáltatást vagy sem. Ennek alapján jelenleg 15 megyében, 1830 településen fogja ellátni a kéményseprőipari tevékenységet a katasztrófavédelem illetékes szerve.

De továbbra is várja a katasztrófavédelem a kéményseprők jelentkezését.

„Eddig megfelelő létszámban jelentkeztek kéményseprők, de továbbra is keresünk kéményseprő szakmunkásokat és kéményseprő mestereket” - közölte.

De számos jelentkező jelezte, hogy más ügyintézési határidő miatt az eredeti határidőig – április 15-ig – nem tudták benyújtani a jelentkezésüket, és az érdekvédelmi képviselet is közölte, hogy többen jelezték nekik, nem tudják teljesíteni a határidőt. Így annak érdekében, hogy mindenkinek a jelentkezése beérkezhessen, és mindenkiét el tudjuk bírálni, április végéig meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt” - indokolta Hajdu Márton.

„Azok a kéményseprők, akik átkerülnek az Országos Katasztrófavédelemhez, az országos átlaghoz képest mindenféleképpen magasabb jövedelemre számíthatnak, illetve fix bérezésre, ezen felül pedig a további pluszjuttatások is kiemelkedőek lehetnek, hiszen cafeteriában részesülnek évi 200 ezer forint értékben, valamint természetesen a felmerülő utazási költségeket is fizeti a szervezet” - közölte a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy a július 1-jei változásból az emberek mit fognak érzékelni, Hajdu Márton elmondta: "elsősorban azt, hogy a kormány döntésének megfelelően ingyenessé válik a lakossági sormunka, így ezért nem kell fizetniük. Ezen felül pedig remélhetőleg csak a pozitív oldalát fogják érezni: kapnak majd egy tájékoztatást arról, hogy a településükön a katasztrófavédelem a szolgáltató, ezentúl mi fogjuk végezni a sormunkát. A jövőben pedig tervezzük a rendszer további fejlesztését, így a jelentkezésre, a sormunka előjegyzésére vonatkozóan is várhatóak további fejlesztések” - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×