eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma

Kiugró fejlődésre számít Orbán Viktor - a nap hírei

Kiugró közép-európai fejlődésre számít a magyar kormányfő. A legfontosabb az emberek biztonsága - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Újabb egyeztetést tartott az érdekképviseletekkel az egészségügyi államtitkár.

Tízéves távlatban kiugró közép-európai fejlődésre számít a magyar kormányfő. Orbán Viktor erről a szlovén-magyar kormányülés után tartott üzleti fórumon beszélt. A miniszterelnök szerint Szlovénia és Magyarország kapcsolatában számos lehetőség van. 2018-ig az M70-est teljes hosszában négysávos autópályává fejlesztik, összekötik a két ország villamosenergia-hálózatát, és gázvezetékrendszerét.

Magyarországnak is rendelkeznie kell azokkal a törvényekkel, amelyek a legtöbb európai országban rendelkezésre állnak a terrorizmus elleni küzdelemben. A legfontosabb az emberek biztonsága - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor az utóbbi hónapok legfontosabb döntésének nevezte a menekültek számának befogadásáról, ellenőrzéséről szóló osztrák döntéseket. A kormányfő beszélt a taxisdemonstrációról is, szerinte egyértelmű, mindenkire vonatkozó szabályozásra van szükség a személyszállításban is. A kabinet még a napokban újraszabályozza a területet.

Szükségesnek tartja a taxisrendelet módosítását a főpolgármester. Tarlós István sajtótájékoztatóján a személyfuvarozók demonstrációjára utalva elmondta: az adófizetési kötelezettségnek az Uber-sofőrökre is vonatkoznia kellene. A főpolgármester sajtótájékoztatóján elképzelhetőnek nevezte a 65 év felettiek utazási kedvezményének felülvizsgálatát. A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre úgy reagált: a kabinet továbbra is garantálja a 65 év felettiek ingyenes utazását.

Megjelent az adóhatóság Uber-sofőrök számára készült tájékoztatója. Tállai András, a NAV vezetője jelentette be, hogy az adóhatóság zéró toleranciát alkalmaz az uberesekkel szemben. A tájékoztató szerint a sofőrnek adófizetési, bevallási és számlaadási kötelezettsége van. Az adózás attól függ, hogy a sofőr milyen vállalkozási formában végzi tevékenységét.

Újabb egyeztetést tartott az érdekképviseletekkel az egészségügyi államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta: az idén is folytatódik a béremelés, januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért. A szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedhet, az oktató orvosok rezidensenként havonta plusz 50 ezer forintot kapnak. Az egyeztetésen a Magyar Szakdolgozói Kamara javaslatot tett arra, hogy a tagdíjak rendezését a munkáltató vagy az állam vállalja át.

Erősíti jelenlétét Kínában a Richter, a gyógyszeripari cég felvásárolta partnerétől a kínai vegyesvállalatban meglévő 50 százalékos tulajdonrészét - közölte a vállalat a tőzsde honlapján. A részvényvásárlással a Richter 100 százalékos tulajdonosává vált a társaságnak, egyúttal rendelkezik a fogamzásgátló és a vény nélkül kapható termékvonalának kínai értékesítése felett.

Az amerikai elnök és a német kancellár egyetért abban, hogy a közelgő londoni donorkonferencia lehetőséget ad majd a migrációs válság kezelésére irányuló nemzetközi erőfeszítések összehangolására. Barack Obama és Angela Merkel telefonon egyeztetett. Az amerikai elnök és a német kancellár a szíriai konfliktus megoldásában megegyezett a további szoros együttműködésben.

Az amerikai külügyminiszter szerint fel lehet oldani az Oroszország elleni szankciókat, ha mindkét fél erőfeszítéseket tesz. John Kerry erről a davosi Világgazdasági Fórumon beszélt. A korlátozó intézkedéseket másfél éve rendelték el az ukrán válság miatt az orosz bankrendszer, az energia- és a védelmi szektor ellen, hogy nyomást gyakoroljanak Oroszországra.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×