eur:
389.2
usd:
363.48
bux:
68098.31
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elnézést kért Budapest rendőrfőkapitánya

Elnézést kért a főkapitány - írja a police.hu.

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitánysága hamis magánokirat-felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2015. november 8-án. Az eljárás során egy budapesti nőt gyanúsítottként hallgattak ki.
Az eljáró hatóság a nyomozás során szakértőt rendelt ki, és beszerezte a bérletet eladó cégtől a bérlet vásárlását igazoló számlát.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó, két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján az eljárást a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. tv 190. § (1) bek. a) pontja alapján - bűncselekmény hiányában - megszüntették, és a rendőrség intézkedett a hölgy adatainak törlésére a vonatkozó nyilvántartásokból.

Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére és egyben átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amelyben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a történteket fegyelmi eljárás keretében vizsgáltatja.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×