eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

A minőségi, de az olcsó pékáru is keresett

Ma van a kenyér világnapja. A Magyar Pékszövetség elnöke az InfoRádióban elmondta: a magyar fogyasztók már keresik a minőségi árut, de a lakosság nagy része az árak miatt az olcsó pékárut vásárolja.

A Pékek Világszövetsége 2001-ben döntött úgy, hogy október 16-án legyen a kenyér világnapja. A cél ezzel az, hogy bemutassák a világ legfontosabb élelmezési cikkének, a kenyér jelentőségét - mondta a Magyar Pékszövetség elnöke. Septe József kiemelte, a legfontosabb, hogy a pékáruk természetes alapanyagokból készüljenek.

"A kenyérnek nagy jelentősége van napjainkban, hiszen a táplálkozásunk egy elmaradhatatlan kelléke, illetve feltétele a kenyér és a péksütemény. A magyar péktársadalom mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók asztalára természetes anyagokból készülő, egészséges, friss kenyeret és pékárut tudjunk naponta tenni. Mindenki törekszik arra, hogy egészséges, jó minőségű, természetes alapanyagok felhasználásával készülő kenyeret és péksüteményt adjon a vásárlóinak. Egyre nagyobb a jelentősége a jó minőségnek, az egészségességnek és a természetes alapanyagoknak. Ma már igényes, tudatos és egészségre törekvő vevőkkel állunk szemben."

Septe József szerint a fogyasztói szokások az elmúlt években változtak. A magyarok már keresik a minőségi árut, de a lakosság nagy része az árak miatt az olcsóbb pékárut vásárolja.

"Egyre többen keresik a minőségi termékeket; a rozsos, teljes kiőrlésű kenyereket, de sajnos a lakosságnak van egy nagyon jelentős része, amely még mindig az olcsóbb pékáruk megvásárlására törekszik azon egyszerű okból, hogy azt tudja megfizetni."

A Magyar Pékszövetség elnöke úgy látja, az egészséges táplálkozást szolgáló termékek előállításában egyre gyakrabban alkalmaznak korábban bevált módszereket.

"Azokba a termékek, amelyek az egészséges táplálkozást szolgálják, egyre gyakrabban alkalmazzuk a régi, jól bevált kovászos technológiát és egyre kevesebb engedélyezett élelmiszeripari adalékanyagot teszünk."

A kenyér világnapját ma már több tucat ország ünnepli, ilyenkor a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×