eur:
393.72
usd:
368.2
bux:
66467.23
2024. április 24. szerda György

A Legfőbb Ügyészség várja az EP hivatalos tájékoztatását

Bár szerdán az Európai Parlament felfüggesztette Kovács Béla jobbikos képviselő mentelmi jogát - akit a sajtóhírek szerint kémkedéssel gyanúsítanak -, a magyar hatóságok egyelőre nem kezdik meg az eljárást. Ehhez ugyanis hivatalos formában is meg kell kapniuk az EP döntéséről szóló dokumentumot - mondta el az InfoRádiónak Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

"Miután megkapja a Legfőbb Ügyészség az Európai Parlament hivatalos tájékoztatását a mentelmi jog felfüggesztésének kérdésében történt döntésről, elhárul a jogi akadálya annak, hogy az ügyészség a képviselő ellen a büntetőeljárást megindítsa" - mondta el az InfoRádiónak a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Fazekas Géza hozzátette: miután a Legfőbb Ügyészség a hivatalos tájékoztatást megkapja, azt a Központi Nyomozó Főügyészséghez fogja továbbítani. Eddig ez a szervezet járt el az ügyben, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt folyik.

"Ennél konkrétabbat az ügyészség eddig sem mondott az eljárásról, lévén az minősített. Emiatt arról sem tud tájékoztatást adni, hogy a további lépések mik lesznek az ügyben" - jelezte a szóvivő.

"Arról, hogy milyen tartalmú az Európai Parlament mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatos döntés, az milyen részinformációkat és feltételeket tartalmaz, csak akkor áll módjában az ügyészségnek bármit reflektálni, ha a döntés hivatalosan is a kezében van" - hangsúlyozta Fazekas Géza.

Hanganyag: Király István Dániel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×