INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A Legfőbb Ügyészség várja az EP hivatalos tájékoztatását

Infostart / InfoRádió
Bár szerdán az Európai Parlament felfüggesztette Kovács Béla jobbikos képviselő mentelmi jogát - akit a sajtóhírek szerint kémkedéssel gyanúsítanak -, a magyar hatóságok egyelőre nem kezdik meg az eljárást. Ehhez ugyanis hivatalos formában is meg kell kapniuk az EP döntéséről szóló dokumentumot - mondta el az InfoRádiónak Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

"Miután megkapja a Legfőbb Ügyészség az Európai Parlament hivatalos tájékoztatását a mentelmi jog felfüggesztésének kérdésében történt döntésről, elhárul a jogi akadálya annak, hogy az ügyészség a képviselő ellen a büntetőeljárást megindítsa" - mondta el az InfoRádiónak a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Fazekas Géza hozzátette: miután a Legfőbb Ügyészség a hivatalos tájékoztatást megkapja, azt a Központi Nyomozó Főügyészséghez fogja továbbítani. Eddig ez a szervezet járt el az ügyben, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt folyik.

"Ennél konkrétabbat az ügyészség eddig sem mondott az eljárásról, lévén az minősített. Emiatt arról sem tud tájékoztatást adni, hogy a további lépések mik lesznek az ügyben" - jelezte a szóvivő.

"Arról, hogy milyen tartalmú az Európai Parlament mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatos döntés, az milyen részinformációkat és feltételeket tartalmaz, csak akkor áll módjában az ügyészségnek bármit reflektálni, ha a döntés hivatalosan is a kezében van" - hangsúlyozta Fazekas Géza.

Hanganyag: Király István Dániel

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk