eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla

Multifunkciós sportpályát kapott az Áldás

Széleskörű összefogással épült új, multifunkcionális sportpálya a II. kerületi Áldás utcai Általános Iskola tanulóinak. Az iskola igazgatója azt mondta: a beruházáshoz az iskola melletti telket az önkormányzattól kapták meg használatra. Az építési költségekhez pedig a szülők, és többek között a Magyar Olimpiai Bizottság is hozzájárult.

"Ez egy multifunkciós sportpálya, ami rendkívül korszerű burkolatú, lehet rajta focizni, kézilabdázni, kosárlabdázni, röplabdázni és még atletizálni is. Egy régi álmunk valósult meg, hiszen az iskolának eddig nem volt sportpályája, az udvart használtuk közösen a napközis csoportokkal, tehát zavartalan testnevelésórát nem mindig lehetett tartani" - mondta az iskolaigazgató.

Horváth Attiláné hozzátette: "összefogással épült ez az új iskolai sportpálya, részben a II. kerületi önkormányzattól megkaptuk ezt a sarki telket, a szülők adományaikkal támogatták, a Magyar Olimpiai Bizottság 15 millió forintot adott a felépítésére, az Áldás Alapítvány pedig 700 ezer forintot. A Nox Zrt. társadalmi munkával segített, az önkormányzat pedig egy szép új kerítéssel is bekerítette az új sportpályát."

"Így most egy órában négy testnevelésórát tudunk tartani, hiszen iskolán belül a fedett torna- és konditerem, az udvar és az új sportpálya is működik" - jegyezte meg az iskola igazgatója.
 

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×