eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tanévkezdés a régi-új Testnevelési Egyetemen

Ismét régi nevén és önálló egyetemként működik tovább a Testnevelési Egyetem, amelyen hétfőn kerül sor a tanévnyitóra. Az intézmény ideiglenes vezetője Sterbenz Tamás lesz.

A nagy hagyományokkal rendelkező egykori Magyar Testnevelési Főiskola (TF) 2000 januárjától a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kara lett. Az Országgyűlés idén július 4-én döntött a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról, ez alapján 2014. szeptember 1-től a TF Testnevelési Egyetem néven önálló egyetemként működik tovább.

Az ideiglenes vezető, Sterbenz Tamás egyben a menedzsment tanszékvezetője is. Az ősz folyamán a szenátus megválasztja a Testnevelési Egyetem új rektorát.

A tanévnyitó ünnepséget hétfőn 14 órától tartják a TF új épületében, az aulában.

"A TF felfelé ívelő népszerűségét többek között az is mutatja, hogy az intézménybe soha ennyi hallgató nem jelentkezett, mint az idei évben. Az intézmény közel 90 éves fennállása óta (1925), majdnem minden olimpiai bajnok edzője a TF-en szerzett edzői képesítést" - tájékoztatta a TF az MTI-t.

"A Testnevelési Egyetemnek nemcsak itthon, hanem világszerte is elismert neve van, amit mi sem bizonyít jobban, hogy évről évre érkeznek hallgatók a Föld minden pontjáról. A TF legfőbb célja hogy a sport világának szereplőit a legkorszerűbb tudás átadásával képezze. Az intézmény továbbá fontos feladatának tartja a feltörekvő nemzedék egészségtudatos és aktív életmódra való nevelését."

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×