INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Az országgyűlési után jönnek az EP-plakátok

Infostart / InfoRádió
Egy hónapjuk van arra a pártoknak, hogy eltávolítsák a közterületről az országgyűlési választási plakátokat. Ha ezt nem teszik meg, akkor pénzbüntetésre számíthatnak - mondta el az InfoRádiónak. Hermann Gábor, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság szolgálatszervezési osztályának vezetője. Hozzátette: az eltávolítást követően lehet kihelyezni az európai parlamenti választással kapcsolatos újabb plakátokat.

A választási plakátok eltávolítását fővárosi közgyűlési rendelet határozza meg. Ez rögzíti, hogy a kampányidőszak lezárultával, a szavazást követő 30 napon belül kell eltávolítania a választási plakátot annak, aki kihelyezte, illetve akinek az érdekében kihelyezték - ismertette az előírásokat Hermann Gábor.

Amennyiben ezt nem teszik meg, a főpolgármester rendelkezése alapján a választási plakátot a felszólítást követően nyolc napon belül a kihelyező költségén eltávolíthatják - fűzte hozzá az osztályvezető.

Az országgyűlési képviselő-választási kampány utolsó két napja egybecsúszott az európai parlamenti választási kampány kezdetével, amelyben szintén választási plakátokat tesznek majd ki a pártok.

"Ez azt jelenti, hogy először el kell távolítani az országgyűlési kampányidőszakra vonatkozó plakátokat, ezt követően lehet kihelyezni az új, már az európai parlamenti választással kapcsolatosakat" - mondta el Hermann Gábor.

Jelezte: a közterület-felügyelők általános feladatkörükben eljárva ezt is ellenőrizni fogják.


A címlapról ajánljuk