eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb módosítás jöhet a trafikok miatt

Több kerületi polgármester értelmezése szerint hiába a tiltó helyi rendelet, trafikban lehet éjjel is alkoholt venni, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára viszont ezzel nem ért egyet.

A fővárosi kormányhivatalhoz fordult több kerületi önkormányzat amiatt, mert rendeletük szerint tilos boltban éjjel alkoholt árulni, a trafikokra viszont ez egyes értelmezések szerint nem vonatkozik. Azokat ugyanis egy, Lázár János nevéhez is köthető módosítással kivették a kereskedelmi törvény hatálya alól - az önkormányzati rendeletek viszont arra a törvényre hivatkoznak.

Bús Balázs III. kerületi polgármester törvénymódosító javaslatot nyújtott be, hogy a trafikokra is azok a szabályok vonatkozzanak, mint az egyéb boltokra. Ezzel legközelebb a parlament ősszel tud foglalkozni - tette hozzá.

Megkerestünk több önkormányzatot, hogy miként szeretnék megoldani a problémát, tárgyalnak-e például az éjjel-nappali trafikosokkal, de egyelőre nem nyilatkoztak.

Felhívtuk a kormányhivatalt is, ahol azt mondták, bár 30 napjuk van az állásfoglalás kiadására, ez valószínűleg hamarabb elkészül.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György azt mondta az InfoRádiónak: értelmezése szerint a kerületi alkoholárusítási tilalom a trafikokra is vonatkozik.

Megkerestük a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, hogy véleményük szerint az érintett trafikosok árulhatnak-e a trafikok éjjel alkoholt vagy sem, de a nemzeti fejlesztési minisztériumhoz irányítottak minket, onnan viszont nem kaptunk választ.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János a napokban azt közölte: az éjszakai alkoholárusítással kapcsolatban elmondható, hogy nem erre irányult a jogalkotó szándéka, így az erre vonatkozó szabályozást összhangba kell hozni az önkormányzati törvénnyel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×