eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ennyi lakást lehet bevonni a szociális lakásprogramba - lapszemle

A Magyar Nemzet a honvédségi helikopterflotta megújításáról ír, míg a Napi Gazdaság a szociális lakásprogrammal foglalkozik.

Jövőre dönt a Honvédelmi Minisztérium az új helikopterek beszerzéséről - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a tárca mintegy két és fél éve vizsgálja a honvédségi helikopterflotta megújításának lehetőségét, mert a '70-es, '80-as években beszerzett, illetve Németországból és Finnországtól ajándékba kapott szovjet gyártmányú gépek üzemideje a következő tíz évben egymás után lejár.

A Népszabadság arról ír, hogy a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége szerint alapjogokat vesz semmibe a Hankook, a cég visszautasítja a vádat. Az érdekvédelmi szervezet azért fordult a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárához, mert állításuk szerint a Hankook megfigyeli a választott tisztségviselőket és korlátozza a szabad szervezkedési jogot.

Ecuador eladja az esőerdőt - közli az Index. A dél-amerikai ország 3 millió hektárnyi amazóniai őserdőt adna el kínai olajcégeknek egy nyilvános aukción. Ecuador területén nagyjából 8 millió hektár fekszik a Föld tüdejének is nevezett hatalmas dzsungelből, amiért azért érdeklődnek ennyire a kínaiak, mert hatalmas olajkincs rejtőzik alatta.

A Napi Gazdaság szerint elméletileg akár negyedmillió lakást is be lehet vonni a szociális lakásprogramba, amelynek egyik lehetséges modellje a szociális lakásügynökségek koordinációjával valósulhatna meg. A Városkutatás Kft. elképzelése alapján a szociális lakásügynökség legalább 5-7 évre adná ki a lakásokat, ezalatt folyamatos hasznosítást garantálna és a piacinál alacsonyabb bérleti díjat kérne. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

Tízezrek szorulnak ki az áramellátásból - közli a Portfolio.hu. Magyarországon ugyanis több tízezerre tehető az áramszolgáltatásból kikapcsolt fogyasztók száma, míg január végén több mint félmillió áramfogyasztó rendelkezett 60 napon túli tartozással a szolgáltatójával - energiakereskedőjével szemben.

A Pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy mivel a lakásárak az előző évtized első felének szintjére csökkentek, sokak számára vonzó lehet vásárlásban gondolkodni. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy az új építésű vagy éppen a használt ingatlanok bizonyulnak-e jobb választásnak. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a portál.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×