eur:
387
usd:
356.26
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Behajtja a kamarai díjat az adóhivatal - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint hamarosan megkezdi az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását az adóhivatal, míg a Napi Gazdaság arról ír, hogy kik a végrehajtások fő kezdeményezői.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az adóhivatal rövidesen megkezdi az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását. A vállalkozókat tavaly óta arra kötelezi a jogszabály, hogy évente ötezer forintot utaljanak át a gazdasági kamaráknak. Becslések szerint több mint százezer vállalkozás feledkezett el erről.

A Népszabadság azt írja, hogy az Európai Bizottság az Európai Bíróság elé idézi Magyarországot a pálinka jövedékiadó-mentességének ügyében. A kormány kitart, bár eddig nem túl erősnek bizonyuló érvei maradtak a régiek - fogalmaz a lap szerzője.

Az Indexen az olvasható, hogy a kínai hekkertámadások egyre nagyobb problémát jelentenek az Egyesült Államoknak. Egy nagyvállalatokat, ipari létesítményeket és stratégiai fontosságú intézményeket támadó hekkercsoportról azt feltételezik, hogy a kínai hadsereg finanszírozza
a működését.

Nem a bankok a fő kezdeményezői a végrehajtásoknak - derül ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adataiból, amelyeket a Napi Gazdaság ismertet. Az eljárások csak 20 százaléka indul a pénzintézetek kezdeményezésre. A többire közműcégek, telekommunikációs szolgáltatók és peres ügyek miatt került sor.

A Portfolio.hu felidézi, hogy év elején nagy port kavar a hír, miszerint a Visa kivonulna a magyar piacról, ugyanis kritikus helyzetbe került az interchange díjak eltérése miatt. A Gazdasági Versenyhivatal tavaly augusztusban indított eljárása még nem zárult le. A portál szerint a "megcsontosodott" érdekek és a lassú hatósági intézkedés, valamint a Visa egyesületi formájából fakadó okok miatt azóta sem történt változás.

Tovább pontosította a fogyasztói szerződések tisztességtelen feltételekre vonatkozó előírásait az Európai Unió Bírósága egy tegnapi, magyar vonatkozású ítéletében - írja a Pénzcentrum.hu.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×