INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Bővül az első ajtós felszállási rendszer

Infostart / InfoRádió
Februárban két ütemben tovább bővíti az első ajtós felszállási rend szerint közlekedő autóbuszok körét a Budapesti Közlekedési Központ. Az utazásra jogosító jegy, bérlet vagy egyéb igazolvány érvényességét a járművezetők ellenőrzik, az utasok igény esetén náluk vásárolhatnak helyszínen váltott vonaljegyet.

Február 2-ától, szombaton üzemkezdettől a 96-os, a 117-es, a 131-es, a 231-es és a 296-os jelzésű autóbuszokon; február 16-ától szombaton üzemkezdettől pedig az 57-es, 63-as, 64-es, 64A, 157-es, 164-es, 257-es és 264-es jelzésű autóbuszokon is a járművezetők ellenőrzik az utazási jogosultságot a felszállás előtt.

Amennyiben felszálláskor az utas nem rendelkezik érvényes jeggyel vagy bérlettel, emelt áron jegyet vásárolhat a járművezetőnél, hiszen a BKK elsődleges célja nem a pótdíjazás, hanem a jogosulatlanul, azaz érvényes jegy vagy bérlet nélkül felszálló, ezáltal hosszú távon mind a Budapesti Közlekedési Központnak, mind pedig - közvetve - a többi utasnak kárt okozó bliccelők számának csökkentése.

Ezentúl már 76 nappali, és 31 éjszakai járat közlekedik első ajtós felszállási rendben.

A címlapról ajánljuk