INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Országos riasztás az ónos eső miatt

InfoRádió / MTI
Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.

Az elsőfokú riasztás érvényben van Győr-Moson-Sopron, Komárom, Esztergom, Veszprém, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye és a főváros területén, továbbá Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jelentős részén, valamint Zala és Hajdú-Bihar megye több északi térségében. Ezeken a területeken egy-három órán belül számítani lehet ónos esőre.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos figyelmeztető előrejelzésében azt írta: több helyen várható kisebb csapadék. Északkeleten délig, késő délutánig, - a legtovább Borsod megye északi részén - havazásra lehet számítani, amelyből maximum 3 centiméteres friss hó hullhat. A havazást viszont délnyugat felől ónos eső, majd estétől, késő estétől egyre inkább eső váltja fel.

Délen eső valószínű, máshol a déli órákig átmenetileg szintén kialakulhat gyenge ónos eső vagy fagyott eső, de később a hőmérséklet további emelkedésével már csak kisebb eső fordulhat elő. Északnyugaton, kisebb területen azonban az esti órákban sem zárható ki ónos eső kialakulása.

A címlapról ajánljuk