eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Országos riasztás az ónos eső miatt

Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt.

Az elsőfokú riasztás érvényben van Győr-Moson-Sopron, Komárom, Esztergom, Veszprém, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye és a főváros területén, továbbá Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jelentős részén, valamint Zala és Hajdú-Bihar megye több északi térségében. Ezeken a területeken egy-három órán belül számítani lehet ónos esőre.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos figyelmeztető előrejelzésében azt írta: több helyen várható kisebb csapadék. Északkeleten délig, késő délutánig, - a legtovább Borsod megye északi részén - havazásra lehet számítani, amelyből maximum 3 centiméteres friss hó hullhat. A havazást viszont délnyugat felől ónos eső, majd estétől, késő estétől egyre inkább eső váltja fel.

Délen eső valószínű, máshol a déli órákig átmenetileg szintén kialakulhat gyenge ónos eső vagy fagyott eső, de később a hőmérséklet további emelkedésével már csak kisebb eső fordulhat elő. Északnyugaton, kisebb területen azonban az esti órákban sem zárható ki ónos eső kialakulása.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×