INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Már csak négy település van elzárva az országban

InfoRádió / MTI
Már csak négy település van elvágva a hó miatt a külvilágtól a Dunántúlon - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat délután az MTI-t, hozzátéve: az éjszakai órákra várhatóan minden település megközelíthető lesz az országban.

A közlemény szerint a hóátfúvások és az intenzív havazás nyomán szombat reggel még elzárt csaknem harminc település többsége újból elérhetővé vált, már csak négy olyan község van, amely nem közelíthető meg: Győr-Moson-Sopron megyében Répceszemere és Csáfordjánosfa, Vas megyében Nemesládony és Kemeneskápolna.

A közútkezelő kiemelte: teljes kapacitással dolgoznak, több mint 400 munkagéppel végzik a hó- és a síkosságmentesítést.

A hajnal óta tartó folyamatos munkavégzés és a kedvezőbb időjárási körülmények miatt óráról órára javulnak a közlekedés feltételei a Dunántúlon, a járhatatlanná vált utak közül is egyre többet tudnak megtisztítani a hótól.

A társaság ugyanakkor továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális útinformációkról, és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljenek útra.

Veszprém megyében már nincs elzárt település, de három út még nem járható. Sztanke Zoltán, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-t szombaton késő délután arról tájékoztatta: Monoszló, Balatonhenye és Köveskál egy nyomsávon, de járható, és Mindszentkállát, Szentbékállát, Kékkutat se zárja már el a hó.

Útzár van viszont Káptalantóti és Nemegulács, Kemeneshőgyész és Magyargencs, valamint Badacsonytomaj és Badacsonytördemic között. A 710-es úton, a M7-es autópályára felvezető balatoni elkerülőn feloldották a tilalmat, szabad a forgalom - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk