eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

BKK: nem büntettek az ellenőrök az ingyenes napon

Egyetlen estben állítottak ki pótdíjcsekket a jegyellenőrök hétfőn, amikor az erős havazás miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a teljes vonalhálózatán ingyenessé tette a tömegközlekedést, de utólag azt is törölték - reagált a Pest Megyei Békéltető Testülethez (PMBT) érkezett panaszokra a BKK az MTI-nek küldött közleményében pénteken.

A PMBT még csütörtökön azt közölte, hogy a hozzájuk érkezett fogyasztói panaszok szerint az ellenőrök több esetben bírságoltak a BKV járművein hétfőn annak ellenére, hogy az erős havazás miatt Budapesten és környékén kialakult forgalmi helyzetre tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a BKK a teljes vonalhálózatán ingyenessé tette a tömegközlekedést egészen hétfő éjfélig.

A Budapesti Közlekedési Központ - vitatva a békéltető testület közlését - azt írta: nyilvántartásuk alapján az ellenőrök január 14-én, hétfő reggel, az ingyenességre vonatkozó, 8 óra 45 perckor tett bejelentés után mindössze egyetlen pótdíjcsekket állítottak ki 8 óra 48 perckor, de a BKK később azt törölte.

Közleményükben aláhúzták: az ellenőrök időben megtudták Tarlós István főpolgármester és a BKK intézkedését, és nem származott ebből probléma, ezért arra kérik a testületet, hogy a békéltetés egyébként hasznos intézményét ne társaságuk hírnevének rontásával reklámozzák a sajtóban.

A BKK már hétfő délután a Facebook-oldalán közölte, hogy törölni fogják a büntetését annak, akinek aznap 8 óra 45 perc után pótdíjat szabtak ki a Budapesti Közlekedési Központ járatain. A központ azt kérte, hogy az ilyen eseteket az érintettek jelezzék a BKK e-mail címén vagy az ügyfélszolgálaton.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×