eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sok a közúti baleset a havazás miatt

A havazás, illetve a hófúvások miatt csaknem száz közúti baleset helyszínén kellett csütörtökön beavatkozniuk a tűzoltóknak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kora este.

Hajdu Márton azt mondta: a legtöbb riasztást Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyéből kapták. A havazás által a leginkább érintett megyékben több jármű is elakadt a hóban vagy árokba csúszott, de többször riasztották őket az úton keresztbe fordult buszok, illetve kamionok miatt is. Ezek többsége kisebb közúti baleset volt, de olyan esetek is történtek, amelyeknek sérültjei voltak. A Győr-Moson-Sopron megyében, az M15-ös úton bekövetkezett baleset, amelyben egy személyautó és egy teherautó ütközött, halálos áldozatot is követelt.

Hajdu Márton elmondta, hogy bár a közútkezelő folyamatosan takarította az utakat, az északnyugati területeken ezt a hófúvás nehezítette.

Az OKF továbbra is mindenkitől azt kéri, hogy folyamatosan figyelje a hatósági felhívásokat, az időjárás-jelentést, s tájékozódjon az útviszonyokról - tette hozzá.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy tűzoltóegységeiket csütörtökön kettő - a téli útviszonyok miatt történt - közlekedési balesethez riasztották. Pilisvörösvár térségében pedig az önkéntes tűzoltók munkájára is szükség volt a síkosságmentesítésben - tette hozzá.

Kiemelte továbbá, hogy igazgatóságuk műveletirányító ügyelete állandó kapcsolatot tart a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. diszpécserszolgálatával. E szervezetekkel, továbbá az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Budapest környéki közutak kezelőivel szerdán vezetői értekezletet is tartottak "az együttműködés és az információáramlás hatékonyságának további növelése érdekében".

Húsz kilométeres dugó a hegyeshalmi határ osztrák oldalán

Mintegy 15-20 kilométeres dugó alakult ki a hegyeshalmi határhoz vezető osztrák A4-es autópályán csütörtök délután az osztrák autópálya-kezelő társaság (ASFINAG) tájékoztatása szerint.

Az ASFINAG honlapján olvasható legutóbbi, este hét órás jelentés szerint változatlanul lassan araszolt a kocsisor a Gols/Weiden lehajtó és a határ között, míg teherautó-forgalom teljesen leállt.

A társaság ügyeletese az MTI érdeklődésére hozzátette, a webkamerák tanúsága szerint a személygépkocsik sávjában az esti órákban valamivel már jobban haladt a forgalom, mint délután, akkor ugyanis teljesen állt a közlekedés.

Az APA osztrák hírügynökség arról is beszámolt, hogy a Vöröskereszt munkatársai meleg teát és takarókat osztanak a várakozó kamionosoknak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×