INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Így harcolta végig az éjszakát a mentőszolgálat

InfoRádió / MTI
Az Országos Mentőszolgálat dolgozói idén is végigküzdötték a szilveszter éjszakát. Országszerte 2800, ebből a fővárosban 641 riasztást kaptak - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője kedden.

Mint kifejtette: szilvesztert éjjelén az este 10 és a hajnali 3 óra közötti időszak volt különösen nehéz. A mentőknek főleg Budapesten és a nagyvárosokban volt több munkájuk, a kisebb településeken viszonylagos nyugalom volt.

A mentőket országszerte 8 petárdabalesethez riasztották, és ebből 3 Budapesten történt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két helyen okozott könnyű sérüléseket a petárda. Csongrád megyében, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy-egy 50 körüli férfit talált arcon a tűzijáték, arc-, és szemsérülésekkel szállították őket kórházba. Szolnokon szintén egy 50 év körüli férfi járt rosszul, a kezében felrobbant petárda leszakította az egyik ujját.

Egy Fejér megyei kistelepülésen szilveszteri mulatságon esett össze egy 60 év körüli férfi, leállt a szíve, a mentőknek nem sikerült újraéleszteniük.

Ezeken felül szilveszter éjjelén számos verekedéshez is riasztották a mentőket. Ezeken általában könnyebb sérülések keletkeztek, de voltak súlyos sérültek is - mondta Győrfi Pál.

A szóvivő azt mondta: összességében a legtöbb munkát a földön fekvő részegek adták a mentőknek. A részegek mintegy 10 százaléka fiatalkorú volt, nem egy esetben felmerült, hogy az alkohol mellé valamilyen drogot is fogyasztottak - tette hozzá Győrfi Pál.

A címlapról ajánljuk