eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elfogták a nagy juharsziruplopás elkövetőit

Biztonságosabb vált a világ juharszirup-ellátása, miután egy Észak-Amerika nagy részére kiterjedő hajtóvadászat során elfogták az augusztusi nagy kanadai juharsziruplopás tetteseinek egy részét és visszaszerezték az 5 ezer tonnás zsákmány kétharmadát.

A québeci rendőrség keddi bejelentése szerint nagyszabású nyomozás eredményeként három személyt letartóztattak, további öt gyanúsított ellen elfogatóparancsot adtak ki, és visszaszerezték a 20 millió dollárt érő zsákmány kétharmadát, 3400 tonna juharszirupot.

A nagy feltűnést keltő, szokatlan bűncselekményt rutinellenőrzés során fedezték fel egy Montréaltól északra fekvő gigantikus juharszirupraktárban.

A nagy szakértelemmel végrehajtott lopásra talán az késztette a tolvajokat, hogy a szokatlanul enyhe tavalyi tél miatt gyenge volt a termés, és magasba szökött a szerte Észak-Amerikában kedvelt édesítőszer ára.

A juharszirupot főleg palacsinta és gofri ízesítésére használják, de számos más élelmiszerben is alkalmazzák adalékként.

A lopás miatt azért "került veszélybe" a világ juharszirup-utánpótlása, mert a világtermelés 75 százalékát a kanadai Québec tartomány adja.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×