eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Hallgatók lepték el Miskolcon a kormányhivatalt

A miskolci kormányhivatal épületét 75 diák lepte el, a hallgatók a hétfői megmozdulásokhoz csatlakoztak. A diákok várják a kormánymegbízottat, hogy átadhassák követeléseiket. Az InfoRádió Szabady Szabolcsot, a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzatának elnökét kérdezte.

A hallgatók képviselői kedden a miskolci kormányhivatalban keresték a kormánymegbízottat, hogy átadják neki a követelésiket - mondta az InfoRádió kérdésére a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzatának elnöke, Szabady Szabolcs.

Szabady elmondta: úgy tudják, Demeter Ervin kormánymegbízott Budapesten van az Országgyűlésben, ezért a hivatalban maradnak, megvárják. Az akciót bejelentették korábban a rendőrkapitányságon - tájékoztatott az elnök.

Nem akarják akadályozni a forgalmat és az ügyintézést, de csatlakoznak a tegnapi vidéki és fővárosi megmozdulásokhoz, nem hagyják, hogy a kormány "ellehetetlenítse és eltiporja" a felsőoktatást - tette hozzá. A mintegy hetvenöt egyetemista az épület előtt, és az előcsarnokban várakozik, beszélgetnek - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

Meddig maradnak - kérdezte az InfoRádió riportere, a válasz így hangzott: "ameddig csak tudunk".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×