eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Áder nem utazik Jaltára

Nem vesz részt Áder János megválasztott magyar köztársasági elnök a közép-európai államfők május 11-én kezdődő jaltai találkozóján és a korábbi közlések szerint a visegrádi négyek hétvégi, szlovákiai államfői rendezvényére sem utazik el.

A Külügyminisztérium a V4 országok találkozójára utalva azt közölte: Magyarország fontosnak tartja az együttműködést, de Áder János május 10-én lép hivatalba, beiktatása után azonban kész Pozsonyba utazni. A Magas-Tátrában tervezett találkozón Magyarországot Balogh Csaba pozsonyi magyar nagykövet képviseli.

A külügyi tárca tájékoztatása szerint a közép-európai elnökök jaltai találkozóján az új államfő halaszthatatlan új hivatali kötelezettségei miatt nem tud részt venni. Az ukrajnai helyzetre, a többi között Julija Timosenko volt kormányfő bebörtönzésére utalva a tárca annyit közölt: az eddigi felhívások ellenére nem látható komoly előrelépés az emberi jogok és az igazságszolgáltatás területén.

Julija Timosenko fogva tartásának körülményei miatt korábban tíz európai államfő jelezte, hogy nem vesz részt a jaltai csúcstalálkozón.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×