eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ma nevezi meg államfőjelöltjét Orbán Viktor

Ma este ismerteti az új államfő személyére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a Fidesz-KDNP-frakciószövetséggel.

Orbán Viktor pénteken folytatta le a jelöléshez szükséges konzultációt a Fidesz elnökségével. Az MTI információi szerint a testület egyöntetűen foglalt állást Áder János fideszes európai parlamenti képviselő államfővé jelölése mellett, aki előzőleg már igent mondott a felkérésre.

Az elnökségi ülés után Kövér László házelnök szavaiból az derült ki, hogy van olyan jelölt az államfői posztra, aki vállalná a tisztséget. Nevet nem mondott a Fidesz választmányi elnöke, azt ugyanakkor közölte, őt hivatalosan nem kérték fel a posztra.

A miniszterelnök ugyancsak pénteken, még a Fidesz elnökségének tanácskozása előtt az MR1-Kossuth Rádióban arra a kérdésre, hogy az államfőjelölt személyéről szóló döntés meglepetés lesz-e azokhoz a nevekhez képest, amelyek napok óta forognak a sajtóban, azt válaszolta: "ha egy fogadóirodán kellene most téteket megtennem, azt mondanám, semmilyen meglepetés sem lesz".

A házbizottság ülésén az derült ki, hogy várhatóan az április 23-án kezdődő parlamenti héten választanak új köztársasági elnököt a képviselők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×