eur:
394.22
usd:
369.41
bux:
65294.16
2024. április 19. péntek Emma

Ereszt az árfolyamgát - lapszemle

A Napi Gazdaság szerint ereszt az árfolyamgát. A Pénzcentrum.hu szerint kedvezőtlen csillagállás esetén hamarosan elérheti az 500 forintot is a benzin átlagára Magyarországon.

A Napi Gazdaság szerint ereszt az árfolyamgát. Ha ugyanis a hitelfelvételkor a nem közalkalmazott házastárs lett a hitelfelvevő, és a közalkalmazott házastárs nem lett adóstárs, akkor jogi szakértők szerint annak ellenére nem jár a kamattámogatás, hogy a további feltételeknek a pár megfelel. A lap úgy látja, hogy ez a megoldás a jogszabályalkotók akaratával ellentétes eredményt hozott, hiszen például, a devizahitel felvétele óta számos esetben előfordulhatott, hogy a közalkalmazott házasságot kötött a nem közalkalmazott, korábban a közös otthonra már hitelt felvett társával.

A Magyar Nemzet honlapján arról olvashatnak, hogy hamarosan elárverezik egy háromgyerekes család házát Győrben. A szülők fürdőszoba-építésre több mint egymillió forintot vettek fel egy hitelközvetítőtől, a pénz után azonban több mint 200 százalékos kamatot követelt tőlük egy magánszemély, és a házra bankkölcsönt vetetett fel a családdal, amivel a tartozásuk ötmillió forint fölé emelkedett. Jogi képviselőjük szerint az eset felveti az uzsora gyanúját, ezért feljelentést tesznek.

Meghalt a legeredményesebb szlovákiai kick-bokszos - számol be az Index. Tóth Lászlót vasárnap éjszaka fiatalok egy csoportja támadta meg a szádelői diszkóban. A verekedésben több sérülést is szerzett, majd nyomtalanul eltűnt. A rendőrök eztán keresni kezdték, hétfő reggel a főút melletti árokban találtak rá holttestére.

A Portfolio.hu a CNBC nyomán, japán lapértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy tízezer fős leépítést tervez a Sony még az év vége előtt a reorganizációs lépések részeként, miután az elmúlt négy évben folyamatosan veszteséget termelt a vállalat. A cég továbbá hét vezetőjétől visszakérné a lezárt év után kifizetett bónuszokat is. A Sony nem kommentálta a híreszteléseket.

Kedvezőtlen csillagállás esetén hamarosan elérheti akár az 500 forintot is a benzin kiskereskedelmi átlagára Magyarországon - írja a Pénzcentrum.hu. A portál úgy látja, hogy mivel az üzemanyagár már most is egyre inkább megterheli a magyar családok pénztárcáját, nem csoda, hogy mind többen teszik le az autójukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×