INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Ereszt az árfolyamgát - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Napi Gazdaság szerint ereszt az árfolyamgát. A Pénzcentrum.hu szerint kedvezőtlen csillagállás esetén hamarosan elérheti az 500 forintot is a benzin átlagára Magyarországon.

A Napi Gazdaság szerint ereszt az árfolyamgát. Ha ugyanis a hitelfelvételkor a nem közalkalmazott házastárs lett a hitelfelvevő, és a közalkalmazott házastárs nem lett adóstárs, akkor jogi szakértők szerint annak ellenére nem jár a kamattámogatás, hogy a további feltételeknek a pár megfelel. A lap úgy látja, hogy ez a megoldás a jogszabályalkotók akaratával ellentétes eredményt hozott, hiszen például, a devizahitel felvétele óta számos esetben előfordulhatott, hogy a közalkalmazott házasságot kötött a nem közalkalmazott, korábban a közös otthonra már hitelt felvett társával.

A Magyar Nemzet honlapján arról olvashatnak, hogy hamarosan elárverezik egy háromgyerekes család házát Győrben. A szülők fürdőszoba-építésre több mint egymillió forintot vettek fel egy hitelközvetítőtől, a pénz után azonban több mint 200 százalékos kamatot követelt tőlük egy magánszemély, és a házra bankkölcsönt vetetett fel a családdal, amivel a tartozásuk ötmillió forint fölé emelkedett. Jogi képviselőjük szerint az eset felveti az uzsora gyanúját, ezért feljelentést tesznek.

Meghalt a legeredményesebb szlovákiai kick-bokszos - számol be az Index. Tóth Lászlót vasárnap éjszaka fiatalok egy csoportja támadta meg a szádelői diszkóban. A verekedésben több sérülést is szerzett, majd nyomtalanul eltűnt. A rendőrök eztán keresni kezdték, hétfő reggel a főút melletti árokban találtak rá holttestére.

A Portfolio.hu a CNBC nyomán, japán lapértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy tízezer fős leépítést tervez a Sony még az év vége előtt a reorganizációs lépések részeként, miután az elmúlt négy évben folyamatosan veszteséget termelt a vállalat. A cég továbbá hét vezetőjétől visszakérné a lezárt év után kifizetett bónuszokat is. A Sony nem kommentálta a híreszteléseket.

Kedvezőtlen csillagállás esetén hamarosan elérheti akár az 500 forintot is a benzin kiskereskedelmi átlagára Magyarországon - írja a Pénzcentrum.hu. A portál úgy látja, hogy mivel az üzemanyagár már most is egyre inkább megterheli a magyar családok pénztárcáját, nem csoda, hogy mind többen teszik le az autójukat.
A címlapról ajánljuk