INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

A magyar földért aggódtak a Parlamentben

Infostart / InfoRádió
Az LMP és a Jobbik is a magyar földért aggódott napirend előtt az Országgyűlésben. Parlamenti tudósítónk, Herczeg Zsolt jelenti.

A fideszes Rogán Antal nagyot ütött az LMP-n. Felidézte, hogy az ellenzéki párt a szükséges 200 ezer helyett csak 160 ezer aláírást volt képes összegyűjteni a népszavazásához, vagyis a saját szavazóinak a felét sem tudta megszólítani. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára ehhez csatlakozva azt mondta, hogy az LMP-nek nincs elég aktivistája, hiszen óránként hatszáz forintért tanulókat toborzott az aláírásgyűjtéshez.

A szocialista Gúr Nándor - mint ahogy jóformán minden plenáris ülésen - ezúttal is arról beszélt, hogy a kormány nem hozott létre egymillió új munkahelyet, sőt az egykulcsos adóval, az adójóváírás kivezetésével és az áfa-emeléssel még szegényebbé tette az alacsony jövedelműeket. Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár hazai, német, olasz és spanyol példákkal, valamint irodalmi idézetekkel igyekezett cáfolni az ellenzéki vádat.

Az LMP-s Szabó Rebeka és a jobbikos Vona Gábor egyaránt arról beszélt, hogy a kormány Fidesz-közeli hazai oligarchák és külföldiek kezére juttatja a magyar termőföldet. Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár válaszolt nekik. Elmondta, hogy már megalakult a zsebszerződéseket vizsgáló bizottság, az Országgyűlés pedig még idén elfogadja a földtörvényt.

A kereszténydemokrata Harrach Péter és a neki válaszoló Rétvári Bence államtitkár Mindszenty József hercegprímásról emlékezett meg, akit múlt héten rehabilitált az ügyészség.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk