INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Orbán: "Stratégiai szövetségesek vagyunk" Amerikával

InfoRádió / MTI
A miniszterelnök szerint továbbra sem ismertek az IMF-tárgyalások hivatalos megkezdésének feltételei.

Orbán Viktor a Washington Postnak adott interjúban úgy fogalmazott: már teljesítették az elvárásokat a jegybankkal kapcsolatos szabályozásnál.

Schmitt Pál lemondásáról annyit közölt: az kizárólag Schmitt Pál döntése volt és azzal nem tehetett mást, mint hogy elfogadja.

Az új köztársasági elnök jelölt személyére vonatkozó kérdésre nem adott választ.

Az alaptörvényről szólva azt mondta: továbbra is büszke az új alkotmányra és visszautasította, hogy arról nem konzultáltak az ellenzékkel. Azt is hangsúlyozta: az alaptörvény önmagában nem tesz lehetővé semmiféle hatalomkoncentrációt.

A miniszterelnök egyben alaptalannak nevezte, hogy a hatóságok élére csak kormánypártiak kerülnének. Mint mondta: a Költségvetési Tanácsnak, amely az egyik legbefolyásosabb intézmény, három tagja van, közülük kettő baloldali. Orbán Viktor a válságadókról azt mondta: azokra a gazdasági válság miatt volt szükség.

Kérdésre válaszolva azt mondta: szerinte ez nem gátolja a külföldi befektetéseket az országban, hiszen éppen a héten nyitotta meg Kecskeméten a Mercedes gyárát, ami jövőre a GDP 1 százalékát termeli meg. A kormányfő továbbra is Magyarország stratégiai szövetségesének nevezte az Egyesült Államokat.

A címlapról ajánljuk