INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Mesterházy: Az MSZP startvonalhoz állt

Infostart / InfoRádió
A következő két év már nem a stabilizációról és az életben maradásról, hanem a győzelmi stratégia tervezéséről szól - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP újraválasztott elnöke. Mesterházy Attila hozzátette: a nyerészkedő politikusok okozták az egyik legnagyobb kárt.

A nyerészkedő politikusok okozták az egyik legnagyobb kárt az MSZP-nek, hiszen míg a szocialisták 99,9 százaléka becsületes, aközben pár ember törvénysértése, politikai botránya stigmatizálja a pártot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila. Az MSZP újraválasztott elnöke szerint ezt a Fidesz kihasználta a kampányban, és a szocialisták most is küzdenek ezzel a kollektív büntetési stigmával.

Meg kell szabadítani a politikát a tisztességtelenségtől, éppen ezért az MSZP párt- és kampányfinanszírozásról szóló törvénymódosítást nyújtott be, ám ezt nem vették napirendre - fejtette ki.

A szocialisták új alapszabályának egyik legfontosabb eleme, hogy szigorú erkölcsi, etikai szabályokat hoztak. Létrejött a fegyelmi ügyek tanácsa, ezáltal gyorsabban és határozottabban lépnel fel a botrányok esetén, és az elnökség hatáskörét is megerősítették - hangsúlyozta Mesterházy Attila.

A pártelnök kiemelte: az MSZP startvonalhoz állt, a következő két év már nem a stabilizációról és az életben maradásról szól, hanem a győzelmi stratégia tervezéséről és végrehajtásáról. Mesterházy Attila elismerte: eltávolodott a párt a választóktól, de ezen is változtatnak, és például a kelet-magyarországi program kidolgozását helyben végzik.

Fontos, hogy azokat, akik 2006-ban békés tüntetőként nem jogszabályszerű rendőrségi eljárás miatt károsultak, kárpótolják - mondta az elnök. Hozzátette: azok a rendőrök, akik rendőrként jogszerűen végezték dolgukat és megsérültek, azokat is kártalanítsák.

Hanganyag: Ignáth Márk

Kapcsolódó hang

Mesterházy Attila 1.
 


Mesterházy Attila 2.
 


A címlapról ajánljuk