eur:
388.61
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Lázár erősítené az állami szerepvállalást az egészségügyben

Véget vetne a privatizációnak és erősítené az állami szerepvállalást az egészségügyben a Fidesz parlamenti frakciója.

A képviselőcsoport vezetője, miután a frakció meghallgatta Szócska Miklós egészségügyi államtitkárt az ágazat fejlesztési terveiről, azt mondta: álláspontjuk szerint az eddigi egészségügyi privatizációkat is felül kell vizsgálni. Lázár János szólt arról is, hogy nem lehet halogatni az orvosok, a rezidensek, az ápolók és a szakszemélyzet bérviszonyainak rendezését.

Nagy kihívásnak nevezte emellett az orvosok elvándorlásának megállítását, amelynek problémáját a politikus szóvá tenné Brüsszelben is, és kérné az Európai Bizottság segítségét. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az uniónak többlettámogatási lehetősége van arra, hogy a cseh, román, szlovák és magyar orvosok a térségben maradjanak, és garantálni tudják a megfelelő egészségügyi ellátást.

Lázár János - Szócska Miklós szavait tolmácsolva - hangsúlyozta: a legfontosabb cél, hogy érdemben javuljon a betegellátás és áttekinthető legyen a finanszírozás. Az államtitkár szólt arról is, hogy folyamatban van több uniós pályázat, és készülnek a mentőszolgálat fejlesztésére.

A konkrét fejlesztési tervek a március 12-i kormánypárti frakcióülésen kerülnek majd terítékre.

A gyógyszertámogatások tervezett csökkentését firtató kérdésre a frakcióvezető közölte: kifejezetten támogatják, hogy a terhek egy részét bizonyos gyógyszergyártók és -kereskedők fizessék meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×