eur:
389.71
usd:
364.28
bux:
68119.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mivel etessük a madarakat?

A fagyok beálltával nemcsak a madarak etetéséről, hanem az itatásukról is gondoskodni kell - mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa. Orbán Zoltán hozzátette: semmiképpen se etessük a madarakat kenyérrel, mert többet árt, mint használ.

Az első fagyok beköszöntétől azok tartós megszűnésig, vagyis március végéig érdemes etetni a madarakat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa.

Orbán Zoltán kiemelte: ha elkezdjük, akkor folyamatosan etessük a madarak, mert számítanak erre, és máshol nem találnak megfelelő mennyiségű természetes táplálékot. Az itatás is fontos, a folyadékpótlásról is gondoskodni kell - tette hozzá.

Az etetőbe olajos magvakat, vagyis fekete ipari napraforgót érdemes tenni, ebbe pedig bele lehet keverni apró szemű kölest. Emellett az ágakra felszúrt almákból is esznek a madarak, illetve érdemes állati zsiradékot kitenni - fejtette ki Orbán Zoltán, aki szerint ezzel az etetőre járó összes madarat ki lehet szolgálni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa hangsúlyozta azt is, hogy kenyeret és péksüteményt semmilyen formában ne adjunk a madaraknak, mert gyomor- és bélgyulladást okozhat.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×