eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ügyfélkapu: megváltozik a jelszó lejárati ideje

Egy kormányrendeletben módosították az ügyfélkapuhoz tartozó jelszavak lejárati idejét, így január elseje után is hozzáférhet az ügyfélkapuhoz az a mintegy háromszázezer ember, aki mostanáig nem módosította jelszavát - mondta Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEK KH) elnöke pénteken az MTI-nek.

Mint kifejtette: október elsejével 650 ezer ember jelszava járt volna le, ezek érvényességét akkor három hónappal átmenetileg meghosszabbították. Időközben már mintegy 300 ezer ember módosította jelszavát, de még így is nagyjából ugyanennyi embernek járna le a jelszava egyszerre.

A Magyar Közlönyben megjelent, péntektől hatályos kormányrendelet módosítása szerint: "Az e rendelet hatálybalépését megelőzően létesített ügyfélkapuhoz tartozó jelszó megújítás hiányában (...) 2012. évben, az ügyfélkapu regisztráció időpontjával megegyező hónap azonos napján jár le". Vagyis a jelszavak jövőre az ügyfélkapu korábbi regisztrációja időpontjának évfordulóján járnak le. Aki például március 3-án regisztrált, annak 2012. március 3-áig van ideje arra, hogy új jelszót igényeljen.

Vetési Iván elmondta: az új szabályozás értelmében nem az alapból beállított dátum, hanem a regisztrációtól számítják a lejárati időt, így elkerülhető hogy egyszerre tömegesen akarják jelszavukat megváltoztatni. Hozzátette: az év folyamán mindenkit időben tájékoztatnak majd arról, amikor jelszavának módosítása esedékes lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×