eur:
388.57
usd:
361.22
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Így reagált az ellenzék Orbán Viktor beszédére

Az MSZP szerint Orbán Viktor kormányfő nem az ország szuverenitásának féltéséből mondott nemet múlt héten az uniós kormányközi megállapodásra, a Jobbik csak egy lehetőséget lát, az LMP pedig azt hangoztatta, hogy a szuverenitás nem a miniszterelnöké - ellenzéki reagálok Orbán Viktor parlamenti beszédére.

Orbán Viktor kormányfő nem az ország szuverenitásának féltéséből mondott nemet múlt héten az uniós kormányközi megállapodásra, hanem mert felmérte, hogyha ehhez csatlakozik, akkor befellegzett a különutas gazdaságpolitikának és a gazdasági szabadságharcnak - mondta Mesterházy Attila frakcióvezető a miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalására reagálva a parlamentben.

A frakcióvezető azt hozzátette: bár Orbán Viktor megpróbálta úgy beállítani, hogy mindenért az előző kormányok felelősek, valójában a kormányfő és a gazdasági miniszter "téves és dilettáns" gazdaságpolitikának az egyenes következménye a jelenlegi helyzet.

Az MSZP szerint fontos lenne, hogy Magyarország csatlakozzon ehhez a megállapodáshoz, Orbán Viktornak pedig arra is felelnie kellene, hogy mi történik akkor, ha Magyarország kimarad ebből az egyezségből - hangoztatta Mesterházy Attila.

Jobbik: sok hűhó semmiért

A Jobbik elnöke szerint úgy sikerült az elmúlt hétvége, ahogy az elmúlt másfél-két év, azaz "sok hűhó semmiért". Vona Gábor pártelnök a kormányfő beszédére reagálva azt mondta, hogy ha valóban érdemi vitát akarnak, egy lehetőség maradt, ha a magyar társadalomhoz fordulnak. Írjanak ki népszavazást erről a kérdésről! - szólított fel.

Az ellenzéki politikus élesen bírálta a szocialisták nyilatkozatait is, és azt mondta, szerinte ha valamiért kritizálni lehet a miniszterelnököt, az az, hogy miért nem volt sokkal következetesebb, akkor, amikor Magyarország szuverenitását meg kell őrizni.

LMP: a szuverenitás nem a miniszterelnöké

Az LMP szerint a miniszterelnöki leltárból kimaradt, hogy elbukott az államadósság elleni szabadságharc, megbukott a költségvetés és elbukott az a harc is, amit az egymillió munkahely tíz év alatti megteremtéséért indítottak.

Schiffer András frakcióvezető azt mondta: a szuverenitás nem a miniszterelnöké, nem a Fidesz-KDNP-é, hanem a népé.

Az LMP-s politikus szerint szükség lenne arra, hogy a kormányfő nemzeti válságtanácsot hívjon össze, és valódi nemzeti minimumra törekedjen az IMF-el folytatandó tárgyalások során.

Magyarország nem akkor lesz versenyképes, ha magyarok jövőre kevesebb pénzért többet dolgoznak, hanem akkor ha kiszámítható jogrend van - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×