eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Atkári: A BKV-csőd csak a kezdet - lapszemle

A Népszabadságnak a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója nyilatkozott, a Magyar Nemzet a fagyasztott húsok felhasználhatósági idejéről ír.

Népszabadság: Atkári János szerint a BKV-csőd csak a kezdet

Ha nagyon rövid időn belül nem oldódik meg a BKV válsága, akkor csődbe megy a cég, ami magával rántja a 4-es metrót, az pedig Budapestet és ez még csak a lánc eleje - mondta a lapnak a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója.

Magyar Nemzet: A szaktárca a fagyasztott húsok felhasználását korlátozná, de jéghegybe ütközött

A Versenyképességi Tanács elé viszi a fagyasztott húsok felhasználhatósági idejének korlátozását Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - írja a lap. A Vidékfejlesztési Minisztérium nyáron kezdeményezte, hogy három hónapos határidőt szab meg bizonyos fagyasztott hústermékeknél. A tárca azonban az év elején történt dioxinos sertésbotrány idején is erőteljes ellenállásba ütközött az importőrök részéről.

Index: Kiretusálták Lomnicit a Híradóban

A többek közt a bűnözők személyiségi jogainak megvédésére használt úgynevezett kimaszkolásos technikát alkalmazva kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét a Duna TV és az MTV szombati híradójában. Az eredeti, adásba került felvételt ráadásul azután meghamisítva tették fel az MTV videótárába.

Portfolio.hu: 900 milliárd eurós európai mentőalap formálódik

A lap a Financial Timesra hivatkozva azt írja, magas rangú európai tisztségviselőktől származó információk alapján az Európai Unió vezetői több mint duplájára növelnék az európai pénzügyi mentőalap tűzerejét, lehetővé téve, hogy segítségével a korábbinál nagyobb országokat is megmenthessenek. Az eddigi, mintegy 440 milliárd eurós alappal párhuzamosan "futtatnák" a közel 500 milliárd eurós új alapot, ezen felül a tervekben az is szerepel, hogy az IMF az eddigieknél szélesebb körű támogatást nyújtana.

Pénzcentrum.hu: Válságban az euró: most akkor beváltsuk vagy ne?

A gazdasági folyamatok láttán sokakban merülhet fel a kérdés, vajon érdemes-e euróban tartani a pénzét. Bár az euróbetét vonzereje a kamatláb miatt egyre csökken, ennek ellenére bizonyos esetekben a deviza továbbra is sokat ér, főként, ha megfelelően kezelik. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu összegyűjtötte a magyarországi pénzintézetek euróbetét konstrukcióit.

Napi Gazdaság: Felforgatná a piacot a dohánymonopólium

Egyes gyártók talán jobb helyzetbe kerülhetnek, ha állami kézbe kerül a dohánykereskedelem, amint azt egy fideszes tervezet szorgalmazta, de a kisebb kereskedelmi egységekre végzetes csapást mérhet az intézkedés. Az elképzelés nyomán a mai 40 ezer helyett kevesebb mint hatezer helyen lehetne dohánytermékhez jutni, ami feltehetően ismét beindítaná az elmúlt években sikeresen visszaszorított feketekereskedelmet is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×