eur:
389.37
usd:
361.44
bux:
68404.35
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nagyon vigyázzon: fokozott ellenőrzés az utakon!

Fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítani az utakon egészen december végéig - mondta az InfoRádiónak Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója. Az utóbbi időben ugyanis jelentősen megnőtt a halálos közúti balesetek száma.

Az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója szerint az utóbbi két hónapban jelentős mértékben emelkedett a halálos közúti balesetek száma, ezért fokozott közúti ellenőrzést rendeltek el.

Halmosi Zsolt a baleseteket a felelőtlen magatartás okozta, ezért az összes bevethető rendőrrel és sebességmérő készülékkel az utakon lesznek.

Elmondta azt is, hogy az utóbbi időben történt összes halálos kimenetelű balesetet elemezték. Az ütközések legtöbbször továbbra is a gyorshajtás, valamint a türelmetlenség miatt történnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

A bécsi Kinsky-palotában található im Kinsky aukciósház áprlis 24-én bocsátotta árverésre a nemrég előkerült Klimt alkotást. 1917-18-as „Bildnis Fräulein Lieser” vagy „Fräulein Lieser portréja” című festmény, amelyet az osztrák művész egyik utolsó alkotásának tartottak, az elmúlt hónapokban hatalmas izgalmat keltett a műtárgypiacon. A licit 28 millió euróról indult, a majdnem egy évszázadig nem látott portrét végül 30 millió euróért, a 30-50 millió eurós becsérték alsó határán értékesítették. Ez nem tartalmazza az aukciósház jutalékait és díjait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×