INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Mit tegyünk, hogy elkerüljük az influenzát?

Infostart / InfoRádió
Elővigyázatosságot és fokozott higiéniát javasol Komáromi Zoltán országos háziorvosi szakfelügyelő, hogy nagyobb eséllyel kerüljük el az ilyenkor egyre gyakoribbá váló légúti fertőzéseket.

Nem mindegy, hogy másokkal összezárva mennyire vesszük komolyan a sokszor unalomig ismételt tanácsokat - érzékeltette az InfoRádiónak a szakember.

Menekülni kell abból a környezetből, ahol köhögő, tüsszögő emberek vannak - fogalmazott. Egyéb javaslatok: olyankor menjünk bevásárolni, amikor nincsenek sokan. A tömegközlekedési eszközökön "húzódjunk a sarokba", és bámuljunk ki az ablakon, mert tarkón keresztül nehezebb megfertőződni. Minél többször kezet kell mosni, mert bárhol megfoghatunk olyan kilincset vagy kapaszkodót, amelyet előzőleg egy beteg ember fogott meg.

Komáromi Zoltán országos háziorvosi szakfelügyelő az egészséges életmód szerepére is kitért, a dohányzás mellőzése mellett a kiegyensúlyozott táplálkozás, az elegendő alvás és a rendszeres mozgás egyaránt fontos.

Ha olyat teszünk ugyanis, ami a szervezetünk ellenállóképességét gyengíti (nem alszunk és eszünk eleget, vagy túlterheljük a szervezetet), akkor kiszolgáltatjuk magunkat a fertőző betegségeknek.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk