INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Miért mond le az állam napi egymillió euróról? - Hetilapszemle

Infostart / InfoRádió
A Figyelő szerint napi egymillió euróról mond le az állam, míg nem térünk át a használatarányos útdíj-fizetésre. A Heti Válasz azt írja, hogy megdőlt a Mol-vezér elleni horvát vád.

A Figyelő arról ír, hogy szakértői számítások szerint napi egymillió euróról mond le az állam azzal, hogy egyre csak halogatja a fokozatos áttérést a használatarányos útdíj-fizetésre. Ez alapján a kelet-nyugati és az észak-déli teherforgalomnak jobban megéri a magyar utakat használni, a környezetterhelés nagyobb, az utak pedig gyorsabban amortizálódnak. Jövőre a személygépkocsival közlekedők terhei növekedhetnek tovább.

A Heti Válasz írása alapján, bár a zágrábi ügyészség váltig állítja, hogy Hernádi Zsolt két ciprusi társaságon keresztül megvesztegette Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt, a limasszoli kenőcégeket az orosz Gazprom ellenőrzi. Az újság következtetése szerint ezzel megdőlt a Mol-vezér elleni vád. A ciprusi társaságok hátterében egyébként van egy nem túl erős magyar kapcsolat, de ennek nincs köze az olajtársasághoz.


A címlapról ajánljuk