eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Miért mond le az állam napi egymillió euróról? - Hetilapszemle

A Figyelő szerint napi egymillió euróról mond le az állam, míg nem térünk át a használatarányos útdíj-fizetésre. A Heti Válasz azt írja, hogy megdőlt a Mol-vezér elleni horvát vád.

A Figyelő arról ír, hogy szakértői számítások szerint napi egymillió euróról mond le az állam azzal, hogy egyre csak halogatja a fokozatos áttérést a használatarányos útdíj-fizetésre. Ez alapján a kelet-nyugati és az észak-déli teherforgalomnak jobban megéri a magyar utakat használni, a környezetterhelés nagyobb, az utak pedig gyorsabban amortizálódnak. Jövőre a személygépkocsival közlekedők terhei növekedhetnek tovább.

A Heti Válasz írása alapján, bár a zágrábi ügyészség váltig állítja, hogy Hernádi Zsolt két ciprusi társaságon keresztül megvesztegette Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt, a limasszoli kenőcégeket az orosz Gazprom ellenőrzi. Az újság következtetése szerint ezzel megdőlt a Mol-vezér elleni vád. A ciprusi társaságok hátterében egyébként van egy nem túl erős magyar kapcsolat, de ennek nincs köze az olajtársasághoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×