eur:
388.92
usd:
361.82
bux:
68122.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Látványos harcot indítottak a hatóságok a kínai büfék ellen - lapszemle

A Népszabadság a sármelléki reptér körüli huzavonáról, a Magyar Nemzet pedig a mozgássérülteknek kiadott parkolókártyával visszaélő ügyvédekről ír.

A Népszabadság arról ír, hogy elrendelte a bíróság a sármelléki repülőteret üzemeltető kft. felszámolását. A Magyar Fejlesztési Bank egymilliárd forintot meghaladó hitelügyletet tart nyilván a céggel kapcsolatban.

Mozgássérülteknek kiadott parkolókártya jogosulatlan felhasználása címén nyolc ügyvéd ellen indított az idén előzetes fegyelmi vizsgálatot a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) - olvasható a Magyar Nemzetben. Az esetek többségében hozzátartozóiknak, ismerőseiknek kiállított igazolványokat használtak fel jogosulatlanul. Réti László, a kamara elnöke a lapnak azt mondta: főbenjáró fegyelmi vétség, ha az ügyvéd okirattal él vissza.

Késik az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) ingatlanjának hasznosítására készülő koncepció, az év végén lesz négy éve, hogy bezárt az intézet - számolt be a Napi Gazdaság. Az ingatlan őrzése a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek (MNV) havi 3,9 millió forintba kerül.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint látványos harcot indítottak a hatóságok az elmúlt hetekben a kínai büfék és beszállítói hálózatuk ellen. Az ellenőrök nyomában lefoglalt és megsemmisített élelmiszer-szállítmányok, bezárt büfék, és akár sokmilliós bírságok maradnak.

A legújabb felmérések szerint a nemzetközi műkereskedelemben folyamatosan csökken a galériás értékesítés aránya, növekszik viszont a művészeti vásárok, illetve az online műkereskedelem súlya - áll a Portfolio.hu oldalon.

A megrendelő a műszaki átadás-átvételi eljárás során több hibát tárt fel, ezért a kivitelezőtől nem vette át a debreceni 1-es és 2-es villamos vonalának közös szakaszán elvégzett munkát - írja az Index. Az önkormányzat korábban tudatta a kivitelezővel, hogy elvárja a szerződés szakszerű és professzionális teljesítését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×