eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nem lesz idén gólyabál? - Lapszemle

Feljelentést tett Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos a Szerencsi Mezőgazdasági Rt. 2004-es privatizációja miatt - közölte a Magyar Nemzet. Az Index szerint a megváltozott jogszabályok miatt az egyetemek hallgatói önkormányzatai önerőből nem tudják megszervezni a gólyabált.

Feljelentést tett Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos a Szerencsi Mezőgazdasági Rt. 2004-es privatizációja miatt - közölte a Magyar Nemzet. A vagyoni hátrány összege 500-800 millió forintra tehető.

Az Index szerint a megváltozott jogszabályok miatt az egyetemek hallgatói önkormányzatai önerőből nem tudják megszervezni a gólyabált, helyette rendezvénytartási engedéllyel rendelkező, külső cégre kell bízniuk a bulit. Ahol erre nincs keret, ott idén akár el is maradhat a gólyabál.

Minden második ellenőrzött munkaadónál találtak valamilyen szabálytalanságot a megyei kormányhivatalok munkaügyi felügyelői az év első három negyedévében - írja a Napi Gazdaság az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség adataira hivatkozva. Az év első kilenc hónapjában 16,5 ezer munkáltató foglalkoztatási gyakorlatát vizsgálták és az ellenőrzött 160 ezer dolgozó 44 százalékánál találtak munkaügyi jogsértést.

Már jövőre visszaüthet az Alaptörvényben megfogalmazott - sokak által kritizált - adósságszabály - olvasható a Portfolio.hu-n. Ha ugyanis megvalósul az Európai Bizottság előrejelzése az államadósság növekedéséről, akkor a kormány, jövőre nem vehet fel kölcsönt, illetve nem vállalhat pénzügyi kötelezettséget (ez pedig technikailag kimeríti az államcsőd fogalmát). Ebben a kényszerhelyzetben a kormány előtt három lehetőség előtt áll: vagy megsérti az alkotmányt és elfogadja a bizottság alacsonyabb növekedésre, valamint magasabb adósságra vonatkozó prognózisát, vagy csökkenti még az idei tervezés közben a 2012-es hiány-előirányzatot, vagy pedig kitart az egyre valószínűtlenebb feltételezései mellett és ragaszkodik a 1,5 százalékos növekedési prognózishoz (és majd csak jövőre dönt újabb megszorító csomagról). Az eddigi kommunikáció alapján ez utóbbi mellett határozta el magát a kormány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×