eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Matolcsyt támadták a parlamentben

Többször is lemondásra szólították fel a parlamentben Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert hétfőn, aki azonban úgy vélte, hogy a kabinet még ebben a ciklusban kijavítja az előző kormányok hibáit.

Először az MSZP-s Tóbiás József kérdezte a nemzetgazdasági minisztert arról, véget ért-e már a kormány gazdasági szabadságharca. A szocialista politikus szerint bóvli helyzetbe sodródó magyar gazdaságról beszélünk, és a bóvli jelzőt joggal adhatják a kabinetnek is. Hozzátette: Matolcsy egyetlen érdemi döntést hozhat, megmentve a kormányt és a miniszterelnök valódi mozgásterét azzal, ha lemond.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a szocialista ciklusok hibáival magyarázta a rossz gazdasági mutatókat. A tárcavezető hangsúlyozta: megpróbálják egy ciklus alatt kijavítani ezeket.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel arra volt kíváncsi, hogy a nemzeti eszközkezelő miért csak egy nagyon szűk körnek nyújt megoldást.

Matolcsy György válasza szerint a kormány kezében nincs varázseszköz, mert ha lenne, akkor már 1,2 millió devizahitelest kihoztak volna a csapdából. Nincs egy eszköz, ezért a kormány már három eszközt indított el - tette hozzá.

Vágó Gábor, az LMP képviselője az egyszerűsített vállalkozói adó módosításának okára volt kíváncsi. Matolcsy György úgy vélte, hogy az eva igazságtalan, mert nagyjából fele az adóterhelés, mint a többi adózóé.

A szocialista Burány Sándor a gyenge forintárfolyam és az üzemanyagár növekedés okán szintén lemondásra szólította fel Matolcsy Györgyöt, aki erre újra a szocialista kormányok gazdaságpolitikai hibáit rótta föl a képviselőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×