eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Navracsics Tibor írásbeli figyelmeztetést adott a KIM államtitkárának

Írásbeli figyelmeztetést adott az igazságügyi miniszter Gál András Leventének, a szaktárca közigazgatási államtitkárának a Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározat miatt.

Navracsics Tibor szerdán újságírói kérdésre válaszolva megerősítette a Magyar Nemzet aznapi számában megjelenteket. A miniszter azt mondta, hogy az államtitkár írásbeli figyelmeztetést kapott, ezzel zárult az ügyben indított fegyelmi eljárás.

Giró-Szász András kormányszóvivő kedden kérdésre válaszolva egyértelműsítette a kormánybiztos hatáskörét, és kiemelte, hogy Fürjes Balázs a fővárosi nagyberuházásokért felel.

Múlt héten a kabinet egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányítására nevezte ki a kormánybiztost, aki - a Magyar Közlönyben megjelent határozat egyik passzusa értelmében - felügyeli a három milliárd forint érték feletti állami beruházások előkészítését, megvalósítását is.

Jogászok ugyanakkor a hétvégén úgy nyilatkoztak, hogy kormányzási nehézséget okozhat a kormánybiztos jogköre. Az MTI Hírcentrumnak - részben név nélkül - nyilatkozó alkotmányjogászok szerint így elvonhatják miniszterek és minisztériumok döntési jogának egy részét, ez "bizonyos esetekben kormányzási nehézséget okozhat".

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×