eur:
389.49
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hamarosan bejelentik az új lakástámogatás részleteit - lapszemle

A Magyar Nemzet úgy tudja, a kormányzat még ezen a héten bejelenti az új lakástámogatási rendszerrel kapcsolatos részleteket.

Matolcsy György múlt hét pénteki nyilatkozata alapján eddig annyi ismeretes, hogy több lábon álló rendszert vezetnek be, amelyben szerepel majd a lakáshitel támogatása, emellett a gyermekeket nevelő családok új építésű vagy használt ingatlan vásárlásához is igénybe vehetik majd a vissza nem térítendő támogatást.

A bérszínvonal stagnálásával számol 2012-ben a kis- és középvállalkozások vezetőinek többsége - írta a Népszabadság a Policy Agenda és az Ipsos felmérését ismertetve.

A felmérésben a válaszadók 51 százaléka mondta azt, hogy cégénél stagnálni fog a bérszínvonal, 24 százalékuk legfeljebb 5 százalékos bérnövekedéssel számol, ennél nagyobb, 5-10 százalék közötti emelkedést 9 százalékuk vár. Regionális összevetésben a Nyugat-Dunántúlon az átlagosnál nagyobb arányban várnak bérnövekedést, míg Közép-Magyarországon az átlagtól elmaradóan.

Az Index arról ír, hogy elmeorvosi megfigyelésre küldhetik S. Ábelt. Kóros jellegűnek minősítette a rá terhelő dolgokat mondó védett tanú vallomását a keddi tárgyaláson a mészárlás tervezésével vádolt jogi egyetemista. A bíróság kihallgatta egyik volt tanárát és annak a lőtérnek a munkatársait, ahol lőni tanult. Õk azt vallották, hogy semmi furcsát nem láttak soha S. Ábelen, egy barátja viszont kétarcúnak és kiismerhetetlennek írta le.

A Portfolio.hu azt elemzi, hogy mitől zuhant 10 százalékot egy hónap alatt a forint. A jelentős árfolyammozgásban egyaránt szerepet játszanak külföldi és belföldi okok. Például tovább mélyült az eurózóna adósságválsága az elmúlt egy hónapban, a másik fő aggodalom világszerte az egyre inkább lassuló gazdasági növekedés, illetve az élénkülő recessziós kilátások.
A hazai okok között szerepel, hogy a jövő évi adórendszerrel kapcsolatos közelmúltbeli kormányzati bejelentések a kiszámíthatatlanságot erősíthették a piaci szereplőkben. A végtörlesztés bejelentése is szerepet játszik a forint gyengülésében, valamint nem lehet kizárni, hogy Magyarországot újra leminősítik.

A Napi Gazdaság szerint rossz esztendő elé néznek az állami cégek. Nem unatkozik az MNV Zrt jövőre sem: a 2012-es költségvetésből kiderül, hogy ki kell árusítania a honvédség fél arzenálját, meglesz a mobil-frekvencia pályázat és szükségessé válik több állami cég feltőkésítése is, mindez csökkenő osztalékbevétel mellett.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×